გაზაფხული გამორჩეული დროა - ვაცილებთ ზამთრის სუსხიან ამინდს და იწყება გრძელი, თბილი და ნათელი დღეები. ბუნების გამოცოცხლებასთან ერთად, თითქოს ჩვენი სხეულიც იღვიძებს ზამთრის ჰიბერნაციიდან.
გიზიარებთ გაზაფხულის სეზონური ხილის და ბოსტნეულის ჩამონათვალს, რომელიც ერთდროულად, ძალიან გემრიელი და ვიტამინებით მდიდარია, მათი საკვებ რაციონში ჩართვა კი - ძალიან მარტივი.
მარწყვი - მარწყვი ვიტამინებით და ანტიოქსიდანტებით მდიდარი, დაბალკალორიული ხილია. მისი შემადგენლობის დაახლოებით 91% წყალია. მარწყვი განსაკუთრებით მდიდარია C ვიტამინით, კალიუმით, ფოლიუმით და მანგანუმით. იცოდით, რომ 5-7 ცალ მარწყვში დაახლოებით იმდენივე C ვიტამიანია, რამდენიც 1 საშუალო ზომის ფორთოხალში?!
მარწყვში შემავალი ანტიოქსიდანტები და მცენარეული ნაერთები სასარგებლოა როგორც გულის ჯანმრთელობისთვის, ისე - სისხლში შაქრის შემცველობის კონტროლისთვის. მიუხედავად იმისა, რომ მარწყვი საკმაოდ ტკბილია, მისი მიღება დაშვებულია დიაბეტის მქონე ადამიანებისთვისაც, რადგან მას დაბალი გლიკემიური ინდექსი აქვს.
მარწყვს ანთების საწინააღმდეგო
Comments
Post a Comment